Sziasztok :)
Ma 2 bejegyzéssel is készültem. Az első a mai karácsonyi bejegyzés, a második pedig a heti kedvencek bejegyzése lesz. De mindenek előtt ma volt nekünk suli, pedig SZOMBAT van. Habár így legalább 2 hetes lesz a szünet. Nekem ma nem kellet bemenni, mert népdaléneklő versenyen voltunk a csapattal. Nagyon jó volt, de csak bronz minősítést kaptunk :( Nem baj majd jövőre. És most jöhet is a karácsonyi hangulat megteremtője. Ugyanis ma hoztam nektek egy sütis receptet, méghozzá a mézeskalácsét :) Szerintem mindenkinénél készül karácsonykor ez a süti. És nyamm-nyamm fincsii :)
Na akkor a hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg porcukor
- 6 tojás
- 20 dkg méz
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
- szegfűszeg
- fahéj
- ánizs
- A díszítéshez:
- dióbél
- mogyoró
- mák
- cukorhab
Elkészítés:
Az elkészítés előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad).
Másnap a meglisztezett gyúródeszkán a
vékonyra kinyújtott, tetszés szerint szaggatható süteményformákkal, vagy vágható, előrajzolt kartonpapírok mentén vágva különböző figurák készíthetők.
A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra s más formákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs.
A sütésnél nagyon kell figyelni, vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar megkaphatja a forró sütő, megéghet.
A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük. Ha kihűltek, cukormázzal még díszíthetjük.
Ez lett volna a mai karácsonyi bejegyzés. Találkozunk a heti kedvencek-ben ;) Sziasztok :)
{Rebi}
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése