Translate

2013. december 7., szombat

December 7.

Sziasztok :)
Ma 2 bejegyzéssel is készültem. Az első a mai karácsonyi bejegyzés, a második pedig a heti kedvencek bejegyzése lesz. De mindenek előtt ma volt nekünk suli, pedig SZOMBAT van. Habár így legalább 2 hetes lesz a szünet. Nekem ma nem kellet bemenni, mert népdaléneklő versenyen voltunk a csapattal. Nagyon jó volt, de csak bronz minősítést kaptunk :( Nem baj majd jövőre. És most jöhet is a karácsonyi hangulat megteremtője. Ugyanis ma hoztam nektek egy sütis receptet, méghozzá a mézeskalácsét :) Szerintem mindenkinénél készül karácsonykor ez a süti. És nyamm-nyamm fincsii :) 
Na akkor a hozzávalók: 
  • 1 kg liszt
  • 50 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 20 dkg méz
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • ánizs
  • A díszítéshez:
  • dióbél
  • mogyoró
  • mák
  • cukorhab


Elkészítés:

Az elkészítés előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). 

Másnap a meglisztezett gyúródeszkán a
vékonyra kinyújtott, tetszés szerint szaggatható süteményformákkal, vagy vágható, előrajzolt kartonpapírok mentén vágva különböző figurák készíthetők.

A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra s más formákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs.

A sütésnél nagyon kell figyelni, vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar megkaphatja a forró sütő, megéghet.

A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük. Ha kihűltek, cukormázzal még díszíthetjük.

Ez lett volna a mai karácsonyi bejegyzés. Találkozunk a heti kedvencek-ben ;) Sziasztok :)
                                                                        {Rebi}

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése